Malina

Malina je zeljasta biljka. To je najpoznatija voćka koju mi izvozimo. Srbija se ubraja u red najvećih proizvođača i izvoznika maline u svetu. Malina voli krajeve sa hladnim letima, i bez kiše u toku sazrevanja ploda. Najbolje uspeva na dobro vodopropusnom zemljištu, koje ima duge sunčeve intervale preko dana. Za podizanje zasada maline nikako ne koristite zemljište na kome su uzgajani krompir, plavi paradajz, paprika. Ako se koriste takve površine, mora proći najmanje tri do pet godina da bi zasad maline bio prinosan. Malina sazreva krajem juna, bere se kada plodovi dobiju posebnu crvenu boju, ako se bere za duži transport tada se bere sa peteljkom. Čuva se u hladnjačama na temperaturi oko 0˚C, uz relativno vlažan vazduh kako bi se očuvao dobar kvalitet.

Miker

  • 0 Review

Malina

Miker malina takođe je poreklom iz Amerike. Ova sorta je poznata po najukusnijim crvenim plodovima jer sadrži veliki procenat šećera. Letnja je sorta, ali veoma zahtevna. Traži dosta sunca i puno vlage. I pritom je jako osetljiva na bolesti.

Polana

  • 0 Review

Malina

Polana je uz pravilno uzgajanje sorta koja može dati jako dobre prinose. Plodovi su krupni i prijatne arome, lepe crvene boje. Ova sorta zahteva svakodnevno navodnjavanje tokom letnjih žega. Ukoliko se ne obezbedi dovoljna količina vode za polivanje postoji rizik od sušenja cele biljke.

Tulamen

  • 0 Review

Malina

Tulamen je sorta koja kasno rađa i zri. Daje umerene prinose. Slabo je otporna na niže temperature pa ne podnosi hladnija podneblja. Plodovi su krupni i sjajni, odličnog kvaliteta.

Vilamet

  • 0 Review

Malina

Ova sorta stiže iz Amerike. Vilamet je letnja sorta, dosta je otporna i rađa krupne tamno-crvene plodove, kiselkasto-slatkastog ukusa. Sazreva tokom juna, i uz pravilan uzgoj može da da jako dobar prinos, čak i 10 do 15t po hektaru. Veoma ekonomična.

Rezultati 1 - 4 od 4