Stubaste voćne sadnice

Stubaste sadnice su rodne kao i njihove visoke rođake, samo što daju manje prinosa srazmerno svojoj veličini. Pored toga što su plodovi ukusni i upotrebljivi, ove voćke su idealne za manje površine jer ne zahtevaju veliki razmak između sadnica. Veoma su dekorativne, pa se sade u dvorištima, baštama, vrtovima.

Jabuka stubasta Kraljica čardaša

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Kraljica čardaša je jako rodna sorta. Rađa krupne plodove, veličine oko 160g. Meso ploda je belo i kiselkasto, a pokožica atraktivno obojena.

Jabuka stubasta Rumeno vreteno

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Rumeno vreteno je jako rodna sorta stubastih jabuka. Rađa krupne okruglasto-spljoštene plodove, težine i do 200g. Meso jabuke je beličasto, slatkasto-kiselo i sočno. Pokožica je crvene boje. Zri početkom septembra.

Jabuka stubasta Vesna

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Ovu sortu odlikuje srednja bujnost, plodovi su krupni, mogu biti i do 220g težine. Meso je belo i slatko-nakiselo. Pokožica je prekrivena crvenilom. Sazreva polovinom avgusta.

Jabuka stubasta Zeleni dragulj

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Jabuku Zeleni dragulj odlikuje dobra rodnost. Meso ploda je bele boje, nakiselog ukusa. Pokožica je zelena. Plod je krupan, težine i do 160g.

Jabuka stubasta Đerdan

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Đerdan jabuka je dobila naziv po tome što su proizvodi nanizani kao kod đerdana. Odlikuje je visoka rodnost i bujnost. Plodovi su krupni, težine oko 160g, slatkasto-nakiselog ukusa. Pokožica je žute boje.

Kajsija stubasta

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Sadnice stubaste kajsije su osetljive na zimu i sazrevaju krajem juna. Plodovi su jarko crvene boje, sočnog ukusa, srednje krupnoće i rađaju redovno. Mogu se gajiti i na polju i u saksijama podjednako uspešno.

Kruška stubasta

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Stubaste kruške se gaje sve više u poslednje vreme. Svi poslovi oko sadnice se obavljaju sa zemlje jer visina voćaka ne prelazi 2m u punoj rodnosti. U prvoj godini po sadnji ne treba skraćivati sadnicu. Najbolje ih je posaditi u jesen. Sve izbile mlađare bi trebalo skratiti u toku leta na 15 cm.

Šljiva stubasta

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Sadnice stubaste šljive sazrevaju u septembru. Plodovi su ljubičasto-plavi, sočni, krupni i što je veoma važno rađaju redovno. Ove sadnice se ne sade gusto. Kao i druge stubaste sadnice tako i sadnice stubaste šljive uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u saksijama. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim izdancima. Prilikom sadnje sadnica nikako ne bi trebalo dozvoliti da ne budu dobro polivene.

Trešnja stubasta

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Ove sadnice se mogu saditi u razmaku od jednog do tri metra. Sadnice stubaste trešnje uspešno se gaje kako na otvorenim poljima tako i u žardinjerama. Ovoj sorti ne trebaju oprašivači. Stablo raste pravo sa vrlo malim bočnim izdancima. Pre sadnje voćnih sadnica nikako ne bi trebalo skraćivati vrh.

Višnja stubasta

  • 0 Review

Stubaste voćne sadnice

Stubaste višnje sazrevaju u julu. Plodovi su tamno-crveni, sočni, srednje veličine i redovno rađaju. Ove sadnice se mogu saditi na međusobnom razmaku od jednog metra. Uspešno se gaje i na otvorenom polju i u saksijama. Prilikom sadnje posebno obratiti pažnju da budu dobro zalivene.

Rezultati 1 - 10 od 10