Patuljaste voćne sadnice

Patuljaste voćne sadnice sve više postaju popularne i atraktivne kako zbog svog izgleda, jer su jako dekorativne, tako i zbog kvaliteta plodova koji ne zaostaju za kvalitetom “velikih” sorti. Mogu se uspešno gajiti u većim saksijama ili u žardinjerama, na terasi i na manjim prostorima.

Breskva patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Breskva patuljasta je dekorativna biljka koja rađa veoma ukusne plodove. Plodovi su krupni, od 150 do 170 grama. Meso ploda je ukusno i sočno, žute boje. Pokožica je prekrivena finim maljama, žuta, sa crvenilom na osunčanoj strani. Može se gajiti u većoj saksiji u dvorištu ili na terasi.

Jabuka patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Jabuku patuljastu odlikuje vitka i uska krošnja. Kod ovih sadnica nema bočnih grana. Idealne su za sadnju na manjem prostoru. Sadnice se lako održavaju, tako da su zahvalne za uzgajanje. Sazrevaju krajem avgusta i početkom septembra.

Kajsija patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Kajsija patuljasta raste do 1m visine. Može se saditi u većim saksijama ili žardinjerama. Dekorativna je biljka koja se može gajiti na balkonima ili u vrtu. Plodovi su standardne veličine. Meso ploda je žuto-narandžasto, a pokožica zlatno-žuta.

Kruška patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Kruška patuljasta se gaji u saksijama ili žardinjerama u dvorištu. Stablo može da naraste do 1m. Plodovi su srednje krupni. Meso ploda je ukusno i sočno. Pokožica je žuta. Sazreva krajem avgusta.

Nektarina patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Nektarina patuljasta pored toga što je dekorativna, rađa veoma ukusne i krupne plodove. Stablo može da naraste do 1m. Meso ploda je žuto, sočno i ukusno. Pokožica je narandžasto-žuta. Plod može biti težak i do 170g . Sazreva početkom avgusta. Može se gajiti u saksiji na terasi.

Trešnja patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Trešnja patuljasta je sadnica koja se sve više traži, zato što ne zahteva previše prostora za rast i razvoj, a i branje zrelih plodova je znatno lakše. Može se zasaditi u većoj saksiji ili žardinjeri. Tako predstavlja predivan ukras u dvorištu u proleće kad procveta, a zreli i veoma ukusni plodovi se beru praktično sa zemlje. Sazreva krajem maja i početkom juna.

Višnja patuljasta

  • 0 Review

Patuljaste voćne sadnice

Višnja patuljasta je dekorativna biljka sa jestivim, veoma ukusnim plodovima. Može da naraste najviše do 1,5m. Sazreva početkom jula.

Rezultati 1 - 7 od 7